...

SEE ME

Followers

Thursday, December 31, 2015

I got the date

Pkul 6 pagi. Alarm jam bunyi..abg kejutkan aku.....aku dalam keadaan mamai....bangun n tgk jam...dah subuh ni...Ya Allah beratnye badan ni nak bangun.....aku kena kuat hari ni last apoitment aku ngn doktor O&G n Medical...jauh di sudut hari. Harap2 apa jua keputusan yang mereka putuskan aku terima dan semoga baby baik2 saje....

Alhamdulillah, abg talib dapat juga balik bila aku sgt memerlukan dia di samping aku.....utk mendengar planning dari doktor2 aku...abg...dirimu adalah penguat buat aku utk lalui semua ini...hanya dirimu saje yang boleh menyejukkan dikala aku dalam keresahan.....walaupun bukan bicara dari bibirmu...cukuplah sentiasa ada disisiku ini....tatkala aku terasa sgt lemah....bila ku pegang tanganmu yang kehangatan ini...hati aku terasa sgt tenang...anak dalam perot ni seakan memahami....

Bila doktor dah bg tarikh....aku terasa juga berdebar....semoga Allah permudahkan semua urusan aku nanti....perot kejap rase lapar....kejap ok....Rase x menentu...abg tolong aku....beri aku kekuatan ....semoga aku x takut nanti.....( 18.01.2017 ).....itu tarikhnye.....dah x lame...ada 2 minggu lagi....aku akan admit 14 nie....dan ada kena repeat ubat dexsha...2 dos....semoga aku n baby baik2 saje....

Abang......bagi aku kekuatan......
 
Semasa aku kat  D.I.Y    abg dpt panggilan....abg pun keluar dr kereta...abg berbual di luar...abg kate urusan keje....habis berbual ....abg masuk kereta...abg senyum...abg kate abg dah dpt 2 paku....alhamdulillah rezeki anak....congrate abg..semoga terus berjaya dimasa hadapan...syg abg...

***♡Allah Maha Mengetahui♡***

Tuesday, December 29, 2015

Semalam punye story

Sayup2 kedengaran hujan dengan anginnye.....hmmmmm aku kena bangun...dah lewat nak ke pejabat....hmmm sejuk plak aku rase..

Bangun....terus bersiap utk pergi keje...hati rase dup dap dup dap....esok genap aku 31 weeks.....hari khamis last apoitment aku dengan O&G....combine clinic......

Aku sampai ofis, tengok pintu opis belom buka lagi....jd aku org pertama sampai la ni....on lampu n akon opis...on computer....kemas n lap2 sikit meje...biasalah aku ni cepat sgt alah dengan habuk.....antibody aku ni biasalah lemah sikit..heheheh.. kalu x cepat aje selsema.....

Alhamdulillah ....matahari memancar dengan indahnye....harap2 x hujanlah hari ni....sebab dah 2 hari hujan....dalam hati aku memang risau sgt....takut banjir..kebiasaannye kalu air empangan buka...air akan naik kat umah aku...x laratnye nak pindah, bila dah nak sarat2 gini..kalu ada si suami...mungkin aku x takut sgt....hmmmm

***♡tq Allah ...masih beri kami cahaya matahari yang indah♡***

Friday, December 25, 2015

Detik demi detik

Suasana ptg hari jumaat di rumah..hari ni aku bermalas malasan.....menikmati suasana petang di rumah....kebiasaan nye hari2 lain ..waktu mcm gini aku di hospital . Iaitu dengan rutin cuci darah  ..aku tiap2 hari....(berhaemodialisis)....kadang2 teringin jugak nak cuci selang sahari...tapi demi permata dalam rahim ini, aku korbankan apa sahaja.....semoga baby baik2 saje ye ..di dalam tummy ibu k.....

Allah adalah sebaik2 Perancang untuk aku. Dulu....aku pernah merasaai saat begini...tapi diri ku penuh dengan kesedihan.....Allah memberi ujian yang sgt besar utk aku dan suami ....kadang2 x tertanggung rasenye....Allah berikan aku ujian,kerna aku mampu utk hadapinye....bila diingatkan  balik dengan semua yang telah berlaku aku rase aku kuat walaupun......berjuta titisan kesedihan yang aku rasai ......

Tapi itu hanya Pinjaman Allah kepada aku utk meneruskan kehidupan dunia ini.Aku dambakan kehidupan diSana yang kekal abadi....Semoga setiap amalan aku Allah terima...tapi di sudut kecilku....cukup ke amalan ku....betul ke setiap amalan yang telah aku lakukan....Allah terima x....banyak Dosa yang aku lakukan....x terganti rasenye...

Ku usap2 ....perotku dengan penuh doa ....Semoga Allah permudahkan urusan aku dan anak dlm kandunganku ni....semoga Allah memberi kemudahan dalam setiap semua urusan ku nanti....Walaupun abg jauh dariku...tidak pernah aku terasa sedih ...aku Redho....Allah berikan aku ujian....jarak pemisah kami berdua....dalam keadaan kesihatan aku yang tidak baik...disamping kandungan ini....Aku x pernah mengalah...sedih sunyi ...sentiasa aku rase...tapi kasih dan cinta dari Allah utk aku tetap aku nikmati.....oleh keraba kesibukan urusan aku sendiri...menghilangkan semua rase ini...dan aku rase masa berlalu dengan cepat sehinggakan aku belom sempat berbuat apa2......

***♡ALLAH SEBAIK2 PERANCANG♡***

Sunday, December 20, 2015

Abg talib u r my L♡VE

Celik mate....waaa badan rase sakit2...yelah kita berjalan jauh ye seharian semalam....tgk tepi ada insan tersayag....cepat2 cari tangan abg..n aku nak pengang....biasalah memang aku begitu..hehehe

Hari ni rase nak makan lempeng nyoir kat kedai Mok Sik....abg kate ok .... pergi siap cepat2....so makan pagi aku hari ni satel...2 biji lempeng nyoir aku habiskan....lepas tu pg dobi hantar toto. Abg nak satelkan bil tp kedai x nak...siap baru bayar..x pe. Dah satel bab toto...ingatkan nak gunting rambut..tp kedai buka lewat sikit...

Lepas makan aku ke bandar....beli barang sikit...abg belikan berapa helai baju...tq abg...huhu. pusing sane...pusing sini....n ronda2 pantai....aku nak makan taufu fa....hehhehe jumpa lah kat kedai tepi jalan kat kaw. Kamdar tu....dah dpt ...terus aku ngap...hehhe sedapnye....lembut2 je masuk dlm mulut n maniss je rase.....sampai pantai sura hujung uitm aku nampak jambu batu.....hehehe ...abg yah nak ...yah nak...dlm bnyak2 kedai .. tetap aku nak kedai yg depan ngn Post A tu jugak....u turnlah si abg talib...sory.......belum beli dah boleh feel jambu tu sejuk jeeee.....

Sebelum ni, tiap2 hari aku akan beli jambu yg dijual depan sek. Men. Sura .....everyday ..tghhari selepas lunch.....rupanya ada org baru datang....

***♡Tq Allah of the beutifull moment♡ ***

....selepas abg beli...aku terus menghayati makan buah jambu yg di saluti dengan serbuk asam....hmmmmm sedap...sejuk je masuk ke dlm mulut.  Tq abg...

Teringat plak air apple juuice witk kasturi yang minum kat secret resipi semlm....mmmmmmm sedapnye masam2 manis je...sedap...

Otw dah nak balik...abg p jenguk umah kami...yg kami buat sewa....abg kate nanti abg dah pindah boleh la duduk sini...sayang rumah baru beli...dah disewakan...x pe..abg dah balik nanti kita duk same kan....aku apa lagi....mesti cakap nak tanam pokok rambutan n pokok pelam...hehhe abg kate muat ke..hehhe aku senyum aje...aku suka makan buah rambutan n pelam... aku sajest nak tanam pokok ceri..abg kate nanti kotor ruang sebab buah n daun bnyk......x pe hehe x jdilah nak tanam... balik singgah kedai qimily...beli barang utk msk tghri...

Lauk simple aje...dek abg x nak.makan ayam masak merah....abg kate x lalu...aku buat sambal telur...ala sotong x da jual la abg hari ni....kate abg nak makan sotong celup tepung...abg memang suka sotong celup tepong...sori x da rezeki...beli udang sikit..abg nak makan been hoon sup.....masak lah aku...tghri....

Abg makan binhooon aje...ptg baru bg makan nasi....ok siap....

Waaa esok subuh abg dah nak balik KL ....sob sob realy miss u abg nanti.... n esok aku keje dah...habislah masa hujung minggu aku n abg talib sayag.....

Tinggal 4 minggu lagi....for the precious moment....Orang Baru nak datang...Rahmat Allah utk kasih sayang Kami.....

Before tido cakap kat abg...yg aku rase debar2...takut semua ada....harap abg balik akhir bulan ni...sebelum aku deliver....Semoga selamat semuanya....

***♡janji Allah itu Pasti♡***

Saturday, December 19, 2015

Friday with L♡VE...

Alhamdulillah....Allah masih beri peluang untukku bernafas di dunia ini....

Hilang rase keletihan semlm....badanku dah cukup rehat..tgk tepi ada insan terSayang yg masih lagi tido...kesian kat abg mesti penatkan drive kete sorang2 balik dungun utk jumpa isterimu yg kurang sihat ini....sorry abg...andai aku mampu menggantikn diriku ditempatmu..aku rela.....♡♡♡

Selepas selesai mandi...aku bersemgt utk siapkn keje rumah...sebab cuace ok...aku satelkn basuh n sidai kain...buat air panas utk kami..tea o ,milo n kopi o..  serta biskut jagung...huhu

Hari ni jumaat ..memang rutin aku akan masak....tetiba terasa sgt lapar....aku cepat2 buka susu nefro yg aku beli di hospital....aku minum2 last mcm nk muntah...tp aku stop n baring kejap...aku dah risau...aku memang lapar sgt...aduih..aku baring n rehat...lepas 10 minit ok lah...lepas tu aku terus masak nasi...sambil tggu nasi aku baring..tenangkan fikiran.....nak ke kedai memang x lepas la klu mcm ni... nasi aku masak je...terus aku makn ....sambil letak kicap sikit...habis 2 senduk...minum air sikit n sendawa..alhamdulillah....lepas tu aku terus baring n aku tertido.....

Pkul 2....abg kejutkan....abg tnya kenapa yg penat sgt ke....hmmmm aku diam aje...aku bngun n mandi...selesai solat zuhur abg suruh siap pg beli lauk..aku beli lauk yg siap lah...aku x lalu nak makan..beli lauk ke che n ehan j3....aku tgk je....x da selera..

Tiba2 abg aku behenti kat Secret Resipi..abg kate nak belanja aku...hmmm aku ok je ..cuma aku bgtau aki x lalu mak makan..hmmm abg suruh aku pilih menu nk makan apa...aku tengok2...semua aku x lalu nak makan..hmmmm abg kate try spageti....aku pilih spageti thai seafood...dlm hati aku mcm x lalu je...abg aku ambik beef noodle ngn kek with tea....aku order apple kasturi..air je aku lalu minum...yg lain x lalu ..... aku diam aje...rase mcm loyal2 je.  Mcm x sihat je...l3pas makan...abg bawa aku ronda2 tgk pantai...habis pntai teluk lipat.abg bawa ke pantai seberang...tiba aku cakap aku nak g trg...jalan2.....

Abg aku dah sujest dr pg td...cuma aku ja x da mood... tetiba dah nk kul 4...aku rase mcm nak pegi...smlm abg ajak ke kuantan aku x nak...ke mesramall pun aku x nak....aku rase penat.....abg ajak tido hotel semalman....aku je x selesa dlm keadaan sarat gini.aku lagi prefer tido kat umah....atas katil empukku ni......

Tanpa apa2...abg terus drive je K.trg....dlm perjalan kami borak2....abg tanya kenapa...aku x da mood. ..aku pun x tahu kenapa . ...abg aku pun mainkan beberapa lagu seruling....aku layan aje.....sampai k.trg aku minta abg singgah kedai baby area roundabout kat tok pelam....ok juga barang2...banyak katil, car seat n walker  harga pun ok...berpatutan...aku dah jumpa katil baby...elok..jenis kayu.. beroda...n saiz x besar sgt...x makan ruang....car seat pun ok....abg nak beli terus...aku cakap x payah..baby pun belom lahir lagi..panjang cerita lagi....aku cakap tggu semua dah selmat baru abg beli.....x pe....k dont worry...insyallah....semoga selamat semuanya...tinggal 4 minggu lagi.. .

Satel kedai tu.. aku mcm nampak bngunan kuning tu....smlm tgk ada kedai baru buka.....jeng2 jumpa kedai makan CHICKEN COTTAGE.....heheheh jom abg kita try...apa lagi hmmm ...membungkus la kami....coll kak rod..dia pun nak jugak...kak rod n abg mi ada prgram selection utk sukma   .... aku order..ayam goreng 9 ketul...coslow + mashed potato....n chicken grill yg half..abg order..  otw kami terus makan chicken grill...mamamh sedap...nyum2...lain kali boleh makan lagi....

Lepas tu ..kami terus ke pusat belia n sukan kat pasir panjang kot..lupe dah...tempat tu tepi jaln je .....g kat kak rod n abg mi... adam buat muka x da mood.. aku ajak kak rod k Mydin Gong Badak....aku saje je nk jalan2...alhamdulillah...melepak lah kami ke sana....pusing2 ...shoping2....n last aku belanja Chicken  Rise....my fav....sorry abg....abg aku x lalu makan. Kesian dia...sebab aku suka heheh tq....selesai semua...pg hantar kak rod ngn adam kat belia n sukan..  lepas tu...aku n abg terus balik ke dungun.....dlm perjalan balik...aku tido aje...kajut2 kat umah dah.....dlm perjalanan abg pasang cerita Boboy2...sampai umah abg x kejutkan aku..sebab dia kesian kat aku...penat sgt.....sory abg drive sorg....

Sampai umah...aku mandi...solat makan.n terus tido..abg aku letak kepala tido nyenyak...kesian abg..syg abg sgt...kerana melayan kerenah aku..mauch....love u.... ♡♡♡♡

***♡♡TQ ALLAH....♡♡***

Thursday, December 17, 2015

Hati rase berdebar....dubdab dubdab

Pagi ni...ofisku sunyi je. Hari ni ada bachmarking ke pejabat bendahari Shah Alam, puncak alam n dengkil...tahun ini, tak dapatlah join sekali dengan keadaan diriku yang tidak mengizinkan...

Hari ni, sarapan pagi aku bungkus nasi minyak, sedikit kueh....x da geng makan hari ni...x bestnye...dek kerana lapar sagt...aku makan kueh aje la....hmmmm mcm x selera je harini....

Tak sabarnye nak g jalan2 ronda2 with my abg sayag....x sabarnye nak jumpa...rindu sgt.....baby dlm tummy pun boleh rase perasaan ibunye...yang suka sgt nk jumpa si kekasih hati....

Biarlah kami di uji dengan jarak ...tapi itulah pahala yang Allah nak bagi....hehehe itulah Nikmat berKasih Sayang..

***♡Disaat Kami DiUji...Terima Kasih Allah♡***

Wednesday, December 16, 2015

Love pic on peggy

Antara koleksi waktu ibu peggy..hehehe
Lepas ni mesti rindu nak tgk balik pic masa peggy...time ni lah kita di antara yang paling comei....
Perot mebulat....muka n badan pun bulat2 semua hehehe..

*** ♡♡terima kasih Allah krn memberiku peluang merasai nikmat mengandung ini :p ♡♡***

Tido kejap je

Sunyinye di pagi hari.....bila dlm tummy ada sesuatu tengah bergerak2. Tgh main kot ke ngah buat apa ni..hehehe gelak sorang2...
Terasa lapar sikit2 ni...dah minum air sikit. . Tak apa..bgun pagi nanti kita g makan ye baby...ibu nak rehat lagi...sebelum bermulanya keje kita hari ni...
Ayah bgtau nak balik jumpa ibu n baby...doakan semoga ayah selamat sampai... .amin

*** tinggal beberapa minggu je lagi.... semoga Allah permudahkan semua urusan ibu nanti k. Amin ♡♡♡ ***

Monday, October 19, 2015

Mee goreng

Tengah2 cuci darah....tetiba rase nak makan mee goreng siap ada gambar flash back...huhu ... apa lagi...siap cuci darah ...aku terus ke kedai.....order mee goreng...hmmmm x sabarnye nak makan...hehehe.....

Semoga baby dlm tummy ni sihat2 saje....semoga senantiasa dalam jagaan Allah utk aku n baby.....

Pengalaman ke dua jadi ibu peggy nie...memang best...walaupun berjauhan dgn suami tercinta...semua perkara kena buat sendiri tapi...Alhamdulillah aku bersyukur....diberikan kesihatan dan kelapangan hati dan perasaan......

Heee lambatnye mee siap...hmmmm duk menunggu.....sambil melayan berita ...... baru je lepas tepon abg sayg...abg ada tangkapan...semoga abg baik2 saje...ok

Monday, June 29, 2015

Day 7 ramadhan

24.6.15 hari ini hari rabu..ala cuci darah...x dan nak masak...hari ini my adik ehan akan ambik alih utk masak....ehan masak menu telur puyuh...nyum2 sedap....mujur adik aku ehan ada...boleh la tolong aku kat rumah bila aku buat keje rumah time kat dapur2 ni..

Malam sahur seperti  biasa makan lauk yg dah ada....hehehehbe gitulah rutin kami bertiga di rumah....kejap je dah hari yg ke 7 puasa..

Day 10 ramadhan

Alhamdulillah dapt sahur bersama insan tersayg....abg sayg...sahur nasi putih sambal sotong.....

Pagi ni teman kak rod ke klinik sebab nk check adam x sihat kat klinik zam.. tp sedihnye adam kena refer hospitl dungun utk admit wad..ada sikit kunan dlm paru2...tp bila tgk adam ok je..siap lompat2 plak...x pe get well soon..

Best moment aredayek today... alhamdulillah..Allah known..abg hepy ..

Hari ni aku cuci darah...abg teman...menu ayam golek...nasi goreng ikan..dan lauk2 lain..sedih adam dah masuk wad...mlm nie aku nk g tgk...tq abg belikan sekaya..air katira n rambutan...nyum2...

Mlm ni jom kita mkan sate kat my fav ...tp bungkus...n kfc pun bungkus...cuma roti canai je tak buka...n last makan aiskrim mcd..  yg nok aiskrim byk... tq abg...

Waa mkn byk...lepas tu g tgk adam...amboi adam tido...kak rod ngah mkn...eddie ayu irsyad pun ada..n abg mie...lepas tu blik...hehe.. hari yg penuh dgn isinya wth abg...

Day 9 ramadhan

Hari ni jumaat 26.6.2015...adik2 semua ada...yg jauh semua balik....hari ni kami plan nk g ziarah nenekku di kemaman...aku panggil mok....lame x jumpa...kami bertolak dlm pukul 9 pg....pg 2 kereta...aku apa pagi dengan si adam....alhamdulillah mok dah beransur sihat....

X sabar tggu petg...sebab nanti abg sampai....rindunye....abg cepat balik...rindu...

Menu hari ni...nasi ayam in the house... part paling best ... buka pose....wow licin 1 periuk nasi.. aku masak 8 pot..ayam 2 ekor...n sambal sotong...nyym....daging bakar for abg....alhamdulilah...licin...kak rod siap tambah2 lagi...n aku bg 2 set nasi ayam kat my jiran....selesai tugas hari ni....

Sunday, June 28, 2015

Day 8 ramadhan

Hari ni 24.6.2015 ...hari khamis...seminggu dah kita berpuasa....hari ni keje sampai pukul 3......hari ni menu masak utk berbuka pula iaitu kari ikan merah...resepi kak dah..hehehhe .....terbayang2 dimata ikan merah kari...nyum2.... so balik keje terus ke kedai qimily mini market utk brang2 masak...tapi ber4 tu hantar kak dah balik dulu...lepas sampai qimily aku carilah barang keperluan utk masak.. alhamdulillah memang rezekilah...ada ikan merah ...aku beli..balik masak utk juadah berbuka puasa.....adik aku awie ada balik rumah sebab esok dia ada interview lesen kren......hehehhehe hari ini berbuka mcm ramai jek...hehe....mlm aku berehat ...x sabar tggu esok adam sampai...hehe...yg paling best abg balik....

Tuesday, June 23, 2015

Day 6 ramadhan

Alhamdulillah segarnye badan utk bangun sahur...aku siapkan sahur...cuma aku tambahkan telur dadar n air nescafe  panas...laparnye..aku makan   nasi n aku tambah ngn sekeping roti bersama kurma 7 biji......

Sampai opis 7.38 pg....jalan masih lengang...cuace pun mendung je sepanjang bulan pose ini.Allah maha mengetahui umatnya....

Semalam mase buka pose aku dah siap2 request nak makan nasi briani gam ....teringin nye....dgn murtabak daging la ..my fav...so rehat sikit hari ni sebab x masak....nie aku tgh berehat nak solat asar..td x smpat solat kat opis sebab nak ke kedai beli barang dapur utk mask sahur n esok...... ikan pun x banyak hari ni ...ada kembung n selar je...sotong ada tpi sgt besar....x nak lah.tgk kot esok ada lauk lain......

Sahur ingtkan nak buat sup sayur...tgklah mcm na ...hehhehe harap jadilah......

Td masa kat opis abg coll....abg bgtau abg balik hari jumaat ni...tp sampai petang pukul 6 sebab pagi ada meeting pkul 9....Ya Allah permudahkanlah urusa  suamiku Talib....sampaikan rase rinduku ini kepadanya...Amin....harap ada rezeki berjumpa kan....ok

Day 5 ramadhan

Hari yang ke 5 ramadhan.....persiapan sahur...adikku siapkan...betapa aku penat sgt...sampai aku x mampu nak siapkan sahur.....badan terasa amat letih...kenapa ntah sejak kebelakangan ini badan rase sgt penat mcm x cukup rehat saje....

Waktu kerja pun mcm tu..mcm nak pitam saje..tapi mujurlah cuaca okey.....hari ini aku pergi cuci darah kat hospital....mujurlah sempat aku buka kat rumah...td masa kat opis ada isteri kawan pejabt jual juadah berbuka...so aku orderkan popia basah n nasi utk berbuka....tapi rezeki berbuka kat rumah so makan je kat rumah ngn lauk yg disiapkan adik aku iaitu lauk sardin...heheheh.....

Lepas saje berbuka aki bersiap utk solat magrib n insyak...selepas itu aku melepak depan tv sambil makan kudap kudapan....teringin je nak makan burger..tp x larat nak g beli....rase rindu kat abg....sampai aku menagis...hehehhe x malu ...terlalu rindu kat abg..hehehh...lepas tu tidooo :p

Sunday, June 21, 2015

Day 4 ramadhan

Ya Allah betapa beratnye untuk aku bangun ke pejabat hari ni...x larat sangat..rase memang x sedap badan...rase mcm x mampu utk ke pejabat....puasa okey saje...tapi mau demam...sejuk je rase..hmmmmm

Hati terasa sedih rindu sangat kat abag....tak sabar rasenye nak jumpa abg this week..hope abg x busy keje...

Masa drive kereta...aku diam saje sambil melayan lagu zaydah....akhirnye sampai kat opis....masuk opis dah terasa sejuknye ekon...tapi x rupanye ekon suam2 saje..hehhe sedap...aku pula berbekalkan bantal pink..n bersweter bagai...stokin dah bawak tapi x pakai..hehhe...keje ok saje....

Alhamdulillah dapt kurma sanswet 2 kotak....sedap kurmanya ada tangkai...mekar2 gitu....kita shared kat kawan kita 1....kesian dia buka sorg2...family jauh..

Menu iftar hari ni..

1 gulai kuning nenas +ikan kering
2 ikan goreng
3 daging merah smlm
4 ikan goreng
5 belacan mangga
6 ayam golek (adik bongsu belikan)
7 ulaman ,timun batang n ulam raje
8 air laici,susu laici,tebu n teh bunga

Alhamdulillah berbuka ramai2 seronok rase aku,che,ehan,abg mie,edie,ayu n irsyad......ok

Tapi malangnye aku sangt x sihat....time masak2 adik n che tolong..aku rase x larat badan sgt...lepas buka pun mcm tu aku ketidoran...bersama irsyad family....terkejut pukul 1.15 a.m nie....

Saturday, June 20, 2015

Ramadhan 3

20.6.2015 hari sabtu..mcm2 nak buat hari ni...so hari ni berbuka di hospital lah aku hari ni...hehe..menu hari ni daging merah,sayur lemak,ikan goreng...n air x tau lagi..kueh aku masak sira netbak dan  agar2 santan jiran bg...alhamdulillah...

Ni aku tgh berehat di hospital...hehe rase nk tido je....kalu sempat hbs awal boleh berbuka di rumah..ni ngah dialisi...ari biasa 4 jm...arini pose aku buat 3 jam saje...mcm sempat je buka kat rumah....

Rindunye kat abg sayang..tolib...lambat lagi ke nk jumpa.rindu sgt..kat abg.nanti abg balik  yg buat sup tulang k...sayg abg.muah..love u...

Friday, June 19, 2015

Nasi goreng udang in d house

Done nasi goreng udang utk 2nd iftar today......menu yg lain ....ayam goreng kunyit...telur rebus....kuih hari ni...ketupat  pulut lepa murtamabak sekaya tepung pelita ...air sirap sunkis....

Waaa penatnye.masak sorang2 x da pembantu.....

Siap je masak.....azan pun berbunyi..apa lagi berbukalah kami bertiga..hehhe..

Day 2 ramadhan.. 19.6.15

Jumaat....ala bosan jugak...mood medium saje...x berapa rajin...plan nak satelkan keje rumah tapi aku menampak ngn che aku depan tv..sampai ketidoran.....che aku urut2 aku yg rase sakit2 badan..rase mcm x sihat..rase rindu pada tolib. Hehhe abg o abg....smlm sahur pertama aku coll abg sebab nak kejutkan...tapi abg x angkat...rupanya abg dah sahur awal lagi....hari kedua abg plak kejutkan aku...hehe tapi aku dah da kat dapur siapkan sahur...sayg abg.....

Walaupun kita duk jauh...tapi tetap rase abg ada dekat...miss u abg....sahur ni aku rase lapar sgt...1 pinggang nasi habis...selera kalu sahur nie....hari ni plan nak buat nasi goreng..ikan goreng..n ayam kunyit....sahur baru makan nasi putih..lauk sadin n telur dadar with milo panas....

My kakak tanya pasal biskut raye....dia dah hntar jenis biakut raye....aku plak rase nak buat sndri  2 3 jenis biskut n kek sebab masa terluang ada...next week aku nak start...buat sikit2.....

Mood relax..baru day 2 puasa...jauh lagi nak raye..hehe

Day 1 Ramadhan mood

Alhamdulillah...selesai sahur utk ramadhan tahun ni 18.6.2015 ...hari ni hari khamis..last day keje....hari ni memang betul2 mencabar diri aku yag sekian lame x berpuasa...puasa sunat aku x mampu nak lakukan..betapa teruknye aku rase.....alhamdulillah tahun lepas aku berpuasa penuh..Allah meberikan aku kemudahan...tahun ni takut juga...tapi setakat ni masih ok....minta2 penuh juga...hehehe

Lauk sahur aku biasa2 je...tumis telur..ikan goreng n nasi kurma...juadah sahur aku dah siapakn pkul11 slm...lepas aku balik dri hospital...tapi yag x acinye..aku siap2 makan 1 pinggang nasi...hehehe mcm sedap tu aku termakan tu...

Alhamdulillah Allah kejutkan aku...4.25 pagi..awal dari alarma jam aku...apa lagi dengn penuh smgat aku siapkan hidangan juadan.n makan bersama2 my family..berempat saje...
...kat opis okey je...tapi terasa juga bosan...boleh pula keje kurang hari nie...ala x bestnye..aku apa lagi menampak je kat meja kawan aku...kot2 ada keje boleh aku tolong.....khirny my mama dah..ada keje...so aku siapkan lah...aku memang x boleh duduk diam..diam nanti  aku cepat bosan...yg paling best bulan puasanye..masa buat keje pNjang..aku memang rajin....

So waktu keje pun pendek...khmis 8 hingga 3...thne hari2 biasa  8 hingga 4.30....selesai keje aku hari nie....

Menu buka aku plan...ayam percik..ikan goreng nasi kurma...air milo ais..and sedikit kuih...agar2 santan,sekaya n murtabak daging..my fav..nie abg mie belikan kat bazar ramadhan...so selesai....sahur lauk yg ada je nie...

Alhamdulillah...aku kepenatan sampai x sdar tertido..aku kirimkan lauk ayam percik buat kakak aku yg kat johor..sebab mlm ni abg mie.nak .naik sane....k
Rindu adam gemok...

Thursday, June 11, 2015

Rezeki adam.....

Penatnya baru balik dari pasar malam....pukul 6 baru pg  pasor....aku x larat tapi kesian kat kakak aku...pergilah dgn terpaksa...hehejhe...ramainye mggu ni kat pasar malam.....bersesak sesak aku n kakak aku...abg mie dukung adam....

Amboi adam suka sgt ye g pasar malam...aku dah mula rase x larat ni...dah siap beli makanan sikit then kitaorg balik la.....sebab nak beli makanan yg berat kat kedai makan...x sure la kedai mane...try n error saje..hehhe..mase kami dah nak otw balik...semakin ramai yg berpusu2 memenuhi pasar malam...x pe ..jom balik dah nk mgrin....

Lepas tu kami pusing2 dungun...sebab esok mlm si adam comei dah nak balik...sob sob sob...ibu rindu la kat si adam emok ni....syg sgt...

Pagi tadi...adam dpt rezeki dari my mama dah....tq mama dah bg duit ke adam.....ptg pula kak ge my causin datg tgk adam....tq kak ge bg adam baju n duit....hehhe murah rezeki adam...masa kak ge datang punyelah si adam ni beraksi...melompat2 sunguh2....penat sampai kak ge nak pegag dia.....kak ge bagi baju jugak ke irsyad....

Apa khabr la irsyad...demam n nagis je...dah bawa jumpa ustaz jap je ok...pastu 2 3 hari nagis lagi....semoga baby irsyad cepat sembuh..rindunye nak main2.....suhu badan 38.darjah...eddie bgtau dah mandikan irsyad banyak sikit..dah mula kurang panas..insyallah ...semoga cepat sembuh....

Today is d memory....tomorrow is hopping....

What today :P

Ramadhan dah x lame dah.....menghitung hari je lah kita utk kali ni....hmmmm sunyi je rase kan...bila adik beradik duk jauh2 nie...dulu best sgt ..ye lah kami semua sibuk dalm menyediakan juadah buka pose ..n dengan menu kegemaran masing2...hehehe bestnye..dah lame kan abg kita berjauhan..masuk tahun ni dah nak tahun yg ke-3 kita duk jauh...kadang2 dah lupa mcm na lah kami menyambut ramadhan n sahur bersama2... Insyallah nanti adalah rezeki utk kita berdua kan abg.....

Bila saya coll je abg n tanya bila abg nak balik..sebab takutlah nanti bulan puase abg sebuk...tapi abg kate x pe..nanti abg balik..aku x naklah abg aku rase susah nak kena balik time2 puase nie..Tp x pe abg pun kate mcm tu aku lagilah suka..heheheh

Minggu nie kat opis sunyi sangt ramai yg bercuti lame..aduih nak habiskan mggu ni terasanye...tapi disebabkan si adam comei ada kat rumah ..aku pun terhiburlah jugak n sesibuk lah sikit ..yelah aku kuatlah berjaln..kekadang tu terasalah penat2 badan ni...heheheh Tapi bila akak aku dah mula plan pasal raye ni ..aku lah yg x da mood...mood raye x sampai lagi..akak plak dah sibuk tanya pasal kuih raye..Ya ampun kak rod..nanti dulu la...mood belom sampai..heheheh nanti kita discuss kk...kesian kak rod..ye lah.kak rod balik pun dah nak raye..dia takut x sempat lah nak membeli...x pe kak rod...duit ada semua beres..hehhe biasalh aku ni semua aku beli..makanana raye aku tempah je....sedap n berbalaoi...senag boleh bagi2 kat jejiran n anak beranak aku..kan senang garenty sedap..

Bila lah abg kita leh raye kat rumah sndri kann...heheheh tapi aku ni x larat saje,,nak je rase dptkan org gaji...abg aku ni bagus semua boleh...org gaji pun boleh..tapi aku plak lah x selesa....ada org asing tinggal bersama....tapi bestkan kalu ada mak n ayah....semua boleh heheheh...rindu mak n ayah....rindu sgt..Semoga ALLAH tempatkan mereka bersama2 org yg beriman....AMIN..

Tadi dpt panggilan dari abg..ingtkan ape...hmm rupanya abg tanya nak cuti raye bila..berfore raye ke after raye...aku ckaplah after raye..sebab kak ani cuti sekolah seminggu..so masih sempat jumpa....boleh lah juga aku raye ngn adik beradik aku dulu..so dua2 keluarga aku boleh raye..kan kan dah untung...

aku minggu ini....berPoyokan diri saje.

Tuesday, June 9, 2015

Sepetang sebelom bulan ramadhan

Lepas balik keje hari nie.9.6.15 selasa....keluar bersama kak rod , abg mie n adam booolat..bukan ape..nak pg beli susu si adam ni n g jalan2 cari makan.....lepas selesai beli brg si adam kami pg la ke kedai Holawest...tapi x da rezeki..kedai x buka..biasalah cuti sekolah....so kami pg ikut plan B...iaitu makan ikan bakar...

Biasalah kedai fav my sis..kedai cg jaafar...ikan bakar sri warisan...my cikgu silat.hehejhe....kami makan ikan bakar pilihan kali ni si kerapu my fav...yg lain lauk biasalah tomyam telur dadar n belacan...sayur x da hari ni...hehje...air pula apple jus.wtomerlon laici aic n susu laici aic.....habis lah utk malam  nie...

Suasana hari ni ok cuma x da angin....hehe berpeluh abg mi makan.....sedap plak...he