...

SEE ME

Followers

Thursday, May 28, 2015

*~~spEciAL day on mY bIRthday~~*

        Old story......x tau knapa jadi STOP

 * 31.03.1986 ~~~ until ~~~ 31.03.2013 *

 

 Tahun ini, masih berkesempatan untuk merasai saat dimana , aku telah dilahirkan ke dunia ini..Alhamdulillah ku panjat seribu kesyukuran atas Rahmat dan nikmatNYA..amin :P..Genap sudah umurku 27tahun ..pelbagai kenangan telah aku rasai....Alhamdulillah dengan izinNya dapatlah aku menyambut ulang tahun kelahiran bersama dengan suami yang TERSAYANG...
ALHAMDULILLAH sekali lagi kupanjatkan padaMU YA ALLAH, dengan kahadiran seoarang insan yang sangat PENYAYANG dan DIA lah segalanye untuk diriku..hadirmu membuatku masih terasa ada kehidupan untuk diteruskan .....

Tepat pukul 12.01 pg..tepat detiknye...semasa aku duk ralit2 mengelamun untuk hanyut dalam hayalan ....tuptup ada suara dari insan telah menyuarakan sebuah ucapan yang sungguh bermakna dan terasa akan keromantikan nya....Ya Allah dah lama tidak aku merasakan persaan yang hangat dan malu ketika itu...ianya seperti mula2 kami berCinta :P

Pagi ini aku bekerja seperti biasa...cuma aku lebih bersemangat..hehehe maklumlah b/fday girls...hehehe...mcm budak kecik je aku ne..terlalu suka kalu time2 bfday sendri..mengharapkan Wishing from my BFF laa.. kalu hadiah tu adalah satu pemberian yang istimewa...nak kate terlalu mengharap tu tak ada la sangat..hehehe

Tapi Alhamdulillah..dapt hadiah daripada insan2 TERSAYANG...

* first dari myBeloVed Sis



* first dari myBeloVed Hubby





                        * first dari myBeloVed GM




















#cintausampaisyurga

27.5.2015 rabu............

Tik tik tik ....bunyi ringtone whatsup masuk...... aku terkesima melihat sesuatu ......aku x nak lah cepat sgt teka.....aku control la...buat2 tanya abg talibku...heheh gambar apa tu.....ceeeeh...buat2 x tahu pape....pastu abg post plak dlm group my family jeng jeng...gambar tu jugak...aku apa lagi senyum.sampai ke kepala lebarnye....hehehhe suka sgt2..... aku tnya abg bg yg ke....heheh ...yap abg kate hadiah...Alhamdulillah murah rezeki abg selalu....x sabarnye tggu abg balik....nak hadiah tu....tq tq tq.....x da kata2 dpt aku gambarkan ....Hanya pada Allah aku bersyukur....dengan nikmat dan rezeki yg Allah berikan kepada kami....alhamdulillah......sayag abg juga...love u....



waaa bestnye ...naik rumah baru

Alhamdulillah....malam nie dpat jemputan majlis naik rumah seorg sahabat. The best moment ever bagi semua wife2 kat dunia nie...itulah harapan dan impian bila dah berumah tangga ni kan....hehhe... dari mula tapak rumah ni hinggalah siap menjadi sebuah banglo....aku mengikuti pekembangannya....rumah nie cantik dan moden...x terlalu beaar ...x kecik...cukup2lah untuk 1 family....hehehhe...majlis bermula lepas solat isyak....kebetulan pulak ustaz yg hadir ni ustaz waihairi my fav ustaz lah ...kalu ada kuliah aku selalu mngikuti ......ramai yg hadir malam tu....banyak juga makan mlm ni yang dijamu ....antaranya nasi dagang..nasi kunyit..ada kuih2..agar2 pelangi...tartlet...krimpuff....agar2 pandan..mcm2lah...hehhe aku apa lagi makan je lah kejenye...nyum2.....majlis hbs kul 11....wow ngantuknye.......kat bawah ni adalah sikit pic yg smpat aku snap.....jom tgk..






Tuesday, May 26, 2015

Thai FOODS in Astaka Dungun

Jom kita try makanan dari THAI....kebertulan ada Festival Makanan ni apa lagi, jom cuba....beza tak rasenye berbanding dengan yg kat Thailand. Kebiasaanya mesti ada sedikit rase berbeza...hehehe
Apabila sampai je di gerai2 jualan...aku snaplah beberapa pic ni....utk buat tantapan semua..almaklumlah kot kot ada yang nak cuba...Bila aku mula melangkah ke booth2 yang berhampiran ..mate aku dah mula melilau lilau ...waaa banyaknye makanan yang dijual di sini. Tapi x semua aku tahu..ada sikit je yang aku penah cuba bila balik kampung abg aku di perlis..kekadang aku trylah jugak....kebanyakkan makanan yang di suggestkan oleh mak mertua nie memang kenalah dengan tekak aku ni....ada tu sampai menjadi makanan fav aku plak....dah jadi masalah plak aku ni....mengidam ..habis la abg talib..hahha (gelak jahat ) ..

Antara makanan aku cuba kali ni iaitu

otak-otak ikan...bentuknya seperti jeput...rasenye ada pedas2 gitu...rase ikan sikit..and sesedap raselah...bila nak makan itu disediakan pula pencicah nye..ala sos thai je....




yang ni pula adalah nasi komok, kalu balik kampg mesti aku akan beli nasi ni utk makan tghri ... Kalu selalu pergi Wang Keliang, mesti ada dijual kat kedai makan.banyak sgt...Yang paling sedaplah nasi komok yang aku penah makan kat betul2 kat siam,...masa tu aku ada g jalan ke Hatyai...ontheway nak balik tu aku ada singgah beli..biasanye nasi komok nasi yg biasa dimakan hari2 di thailand....Rase nasinye ada rase rempah sikit, rase maggie pun ada...makan dengan ayam goreng berempah, and ada sup ayam..dia tabur sikit bawang goreng (ni memang aku x suka) n dia akan tabur sikit kerak ayam goreng...tu yang best ......


tak lupa pula Pulut Ayam nie kegemaran suami aku si abag Talib.....tapi kali ni aku minta kawan aku utk mencuba makanan ni..respondnye best sgt sedap...sebab ada pulut, ayam goreng yang panas2 , then ditaburkan bawang goreng kemudian dengan sos thai sebagai kuahnye....


Macam2 juadah ada dijual kat sni..x termakan lah .... hehehe selamat mencuba .....

sedapppppp :P

                                                          Antara snap yang ada.....





25052015 cerita 1

Alhamdulillah.....syukur ke hadrat Ilahi kerana aku masih bernafas utk hari ini serta diberikan kesihatan tubuh badan dalam mengharungi kehidupan yang mendatang. Hari ni hari selasa dah. Hari ni cuaca seperti mendung sahaja.... kebiasaanya Matahari sudang terang ...menyelubunyi di setiap pelusuk alam nie...... Biasanya semasa aku nak bertolak ke tempat keje mesti silau dengan matahari yang terang dan hari ni x ...... mane hilangnya cahaya aku ni...jadi tidak lah aku memakai si kaca hitam itu.....

 Selasa 25.5.15

 Isnin 24.5.15

 Ahad 23.5.15

 Khamis 21.5.15

Rutin tiap2 pagi sebelum pegi keje mesti aku akan selfie beberapa keping than aku send kat whatsup mu lovely Hubby...... itu adalah rutinku....Semoga Abg sentiasa mendoakan Yg selalu....

♡♡♡

Hari ni hari last utk konvokesyen di Uitm dungun. Sidang hanya ada 1 je hari ni.so x ramailah sgt yg hadir hari ni.. Kedai jualan bunga2 pun dah berkurangan...Hari ke-3 baru aku berkesempatan utk melawat tapak jualan pesta konvo ini..X banyak sagt gerai jualan...ada benerapa je ..yag lain ada gerai makana  saje.....oleh kerna dek cuaca hari ini mendung bolehlah menjenguk apa yg patut kan......





Sunday, May 24, 2015

What de Mood....

Ahad...permulaan minggu bekerja...mood biasa ala2 separa rajin ni...tapi dlm hati masih mahu berhujung minggu lagi....hari nie dah start konvokesyen UiTM yg ke-82. Biasalah ...paling x best ..pasal parking kereta....ala mesti penuh nie.biasalah kan guest hotel yg check in mesti ramai ....tambahan penuh utk mggu ni.....kenalah datang keja awal sikit..hmmm ... 

* Kenalah berebut paking time nak breakfast n lunch..ala malasnye nak keluar makan.....mesti parking x da... :p

Pejabat aku pula kat Hotel ni. So x leh la nak keluar masuk sewenag wenagnye...sebab hari nie ramai tetamu VVIP yang hadir...so sentiasa kena alert..... 
Kekadang tu yang paling best boleh la kita tgk live tetamu VVIP yg selama ni kat dlm gambr n tv je.....

.......... rindunye....teringat plak masa aku konvo dulu2... 2009....masa ni aku duk sibuklah duk ambik gambar...conctk kawan2....masing2 ada kat ner...apa lagi menanti saat debaran menyarung jubah dan menggenggam skroll ijazah yang selama ini ku harungi susah payah..... tanpa 2 insan yg saat aku sayangi dan rindui....(ma ayoh)....dan adanya family ku kak rod...awie ehan eddie and yang terSayag abg talib......berada di sisiku sebagai penganti ma dan ayoh..... Ya Allah ....terasa sebak di hati semasa berada dalam dewan besar UTHM .... "ma ayoh...tgk ni yah dah berjaya.....x sempat ma dan ayoh nak tgk yah berjaya"......hmmmm rindunye..ma ayoh.....

* al fatihah serta ribuan kerinduan buatmu ibuku ayahku...  


Friday, May 22, 2015

hari sabtu.... knapa?

Hari nie celik mate.....malasnye rase . Badan rase lemah dan tak bermaya...Ya Allah rindunye kat abg talib. Rase nak jumpe je...terus coll abg...sebab abg smlm minta tolong kejutkan dia awal sebab kena bertugas di stadium bukit jalil..mlm nie kan final bola FA CUP FINAL...kelantan vs lion singapura...

Abg keje molek2 k......alamak selsema......sip sip sip....hidung nie....hari nie siapkan keje rumah...sidai kain...lipat gosok...utk mggu ni...itu saje...

Tgh2 berehat duk terpikir plak " 1 ekar brapa mter persegi....kaki persegi mcm na plak..: godek2 dptlah formulenye

Tgh layan cete kat tv.....tiba2 watsup hp bunyik...klikklikklik....abg snd gambar....rindunye....abg ngh bertugas...ada jumpa kawan sekampung ank pak ndak...belakang umah mek..


Abg...rindunye.... :p 


u my cameraman

Bila abg sukarela nak jadi cameraman aku....apa lagi..walaupun cuaca panas aku nak juga bergambar.....tgklah apa jadi lepas tu....aku ketidoran terus sampailah balik dungun...sory abg ....YG x dpt nak teman abg bawa kereta.....YG kepenatan...ahhaha....jahatnye aku....yelah tido sampai abg pula kejutkan aku..."Yg Yg bangunlah ...kita dah sampai dungun ni"...abg maaflah yg penat sagt.....pastu abg aku boleh kate "padam muka .tulah nak gambar sgt...kan dah x larat".....hahhaha padam muka org degil mcm aku mcm ni lah....waaaaa penatnye hausssnye "nie ayat fav aku..."abg nak ais"......HEHEHE

*penah dulu aku mengimpikan nak bina rumah yag penuh dengan ais ....masa kami berjalan kat HatYai Thailand masa di Ice Dome....best sgt....






sekejap tapi bermakna

Terima kasih abg utk sekejap tapi bermakna....sudah beberapa bulan kami x kemana ni...terPlan la kami menghabiskan masa bersama di Kuala Terengganu....jarang sungguh kami nak bergerak ke KT ni kalu x da urusan...padahal bukan jauh sgt...tapi kerana dek kesibukan masa kami berdua ni mcm ni lah....selalu balik kg abg je...so kita nikmati pula permandangan Kuala Terengganu yg dah banyak Update...kebetulan tu aku adalah terbaca pasal Night market @ uptown di Bandar KT ni....bukan rezeki kamilah sebab uptown ni buka hnya mlm jumaat saje...so kami ke Paya Bunga Square je lah....cantik jugak....adalah beberapa kedai dah buka ni...kami kesini hnya utk membeli Sushi.....itu fav aku....tq abg memahami....bungkus je lah...sebab baru saje kami makan kat chcken rice shop di Giant...lepas ni ke dataran shahbandar...tgk2 apa yg ada...still mcm dulu...ada yg update juga.....kami mlm ni bermalm di Hotel Sri Malaysia.....ni 2nd time kami menginap di sini sebab senag n dekat utk kemana2 .....mudah....makanan sini pun ok...paling best restorannya mengadap sungai trg....cantik...

2012  nie 2015







nasi kerabu lah kami

Pagi jumaat gini.....biasanya aku dengan rutin keje rumah yg perlu aku siapkan...oleh kerana Malas yng lebih banyak dari Rajin......jadi x masak ye hari ni...demam belom baik lagi....tanya "che" nok makan apa...che kabo nok makan nasi kerabu..apa lagi jom kita pagi ni Jalan2 cari makan..hehehehe

Makan2...dah kenyang Alhamdulillah....pergi ronda2 ikut pantai...tgk alam sekeliling....hehehe ke bandarlah mencari barang umah sikit...pastu jengok kedai jual baju...wow baju raye dah ada....hmmm cuci mate sikit....cantik2 jugak baju melayu budak2 kck ni.....hmmm bestnye ada anak...mesti masa ni aku duk busy2 sediakan pakaian raye anak2 kan....hmmm Insyallah...adalah tu nanti...bila abg talib dah boleh pindah nanti...Insyallah..amin..mudah2han kan... :p

Me n che

Monday, May 18, 2015

gemok ke kurus

Bila ada terjumpa je mane post tentang gebas gebus..terus aku teruja dengan tahap kecomelannya yg terlampau.....memang mengganggu emosi aku sungguh.....
Kadang2 nak sgt ......pegang....gigit2....heehehhe geramnya.....

*abg pls .... help me ...1 je


hmmmm sejuk yg best

Hari ni...tekak terasa nak makan aiskrim je....musim panas gini..tekak cepat sgt terasa parau...isk isk..air dah minum tapi masih rase sakit2...

Apa lagi ... bawa kereta trus je parking...