...

SEE ME

Followers

Monday, April 27, 2009

Assalamualaikum pembuka bicara kalam ku ini yang sudah lama tidak di update. Buat semua teman yang masih setia. Ku ucapkan ribuan terima kasih…hehehehe….Bukan menghilang Cuma masa yang tidak berapa nak mengizinkan ….Masalah intenet juga mempengaruhi kerajinan diri ini untuk menulis coretan kat lam blog ini. Hehe….pelbagai yang ku temui disepanjang pengembaraan ku ini….pemandangan mata ku terbuka dek suasana yang membuatku terpaku indah….sambil ku menghirup udara segar…sambil ku mendegar nyanyian alam yang begitu syahdu….derasnya si air sungai menyentuh kalbu ku….ku rindukan suasana ini….ku rindukan semua ..tentang ini…kerana di waktu itu …aku penah merasai perasaan yang sama dan serupa seperti mana aku sekarang…





Di dalam kesejukan diriku ini, aku mencuba mengimbau kembali tentang aku dulu….dilahirkan aku untuk menjadi seorang yang tabah dalam menghadapi masa yang mendatang……seorang yang gigih dan tabah….kekuatan diri adalah pencarianku selama ini….seperti menjadi seorang pahlawan yang sangat berani dalam mempertahankan agama keluarga bangsa dan negaranya …insyallah….





Seperti seorang hero aku ini kan….angan-angan ku tinggi sampai ke langit….tapi itu Cuma angan-angan aku sahaja….demi menyelamatkan diri ini dari berasa bersalah terhadap semua yang penah aku lakukan dahulu…..hehehe jangan pelik pening apabila membaca coretan ini….kerana hati ini ngah mendengar dendangan lagu oleh “HIM – GONE WITH THE SIN”…try la dengar memang syok habis….kebiasaannya..waktu-waktu yang memang tak berapa nak hepy ni yang kite akan luahkan



Him Gone with the sin Lyrics: I love your skin oh so white I love your touch cold as ice And I love every single tear you cry I just love the way you're losing your life Ohohohohoh my Baby, how beautiful you are Ohohohohoh my Darling, completely torn apart You're gone with the sin my Baby and beautiful you are So gone with the sin my Darling I adore the dispair in your eyes I worship your lips once red as wine And I crave for your scent sending shivers down my spine And I just love the way you're running out of life Ohohohohoh my Baby, how beautiful you are Ohohohohoh my Darling, completely torn apart You're gone with the sin my Baby and beautiful you are So gone with the sin my Darling

Setiap harapan adalah yang amat aku harapkan….Cuma harapan aku ini mungkin amat sukar untuk dipenuhi… terimalah aku seadaanya….hargailah aku sementara aku masih menerima….dan anggaplah diri aku ini dari sebahagian dari hidupmu…. Pencarian dan pengenalan ada sesuatu yang sangat berbeza….kehidupan ini tidak boleh di patah balik seperti perjalanan kite sahari-hari. Bagitu juga dengan pusingan umur kite… Cuma kekadang hidup kite ini seperti rodakan….roda yang mana mungkin akan berada di bawah atau di atas ..yang berpusing-pusing setiap kali dikenakan tekanan padanya….hanya diri kite sendiri yang tahu akan apa yang penah kite lalui dahulu….kite akan belajar dengan sendirinya…apabila kite penah melalui sesuatu itu…Sukar untuk menerima dan memberi…itu lah sesuatu yang paling menakutkan…andai itu yang terjadi suatu hari nanti….
waaa ..tinggal hari ini dan esok jek aku bekerja ni....rase mcm best jek ..past nie melepak-lepak kat umah nie...
tapi kekadang itu mesti aku akan rasa bosan ...huhuhu...

Walaupun dengan kesibukkan aku di sini..tetap aku masih ada....masa nak mengedit gambar2 aku ..hahahahha nak wat mcm na....memang tetiba ja ilham sampai......huhu....untuk paparan semua...terima kasih atas sokongan kengkawan semua..okeyyy..










Areda YG cOMEI...