...

SEE ME

Followers

Wednesday, August 20, 2008

~mY iNterShIp TiMe~

MAJLIS BANDARAYA KUALA TERENGGANU
(7.7.2008 - 7.11.2008)

isnin ... 7.7.08

Alamak dah kul 5.30 pagi dah ni..aduih.dah starl dah praktikal dah nie. Mcam2 lam fikiran ni, semua perasaan telah bercampur untuk menghasilkan suhu yang -3. Hmmm sejuknyeeeae pagi nie. Bacaan meter Mood hari masih di tahap normal. cuma kemungkinan akan menyebabkan kejatuhan saham yang merudum. Itulah yang terjadi pada hari pertama masa pendaftaran LI di MBKT ni. Semua pandangan di halakan kearah aku. Tiba-2 jew..macm penah kenal je dia nie...huhu rupa2 nye kerol...pastu di ikuti seorg...tutututut hehhe...yus rupanye...waaa alangkah bagusnye ada ramai mber U sini. Pergi la kami mendaftarkan diri. Teringat pulak masa zaman nak masuk sekolah dulu. same jugak perasaan nie..masa masuk matrik lagi menakutkan. Dah sampai dah kat tingkat 7, masuk lah kat lam satu bhgian ini.duk la kat kusi tetamu depan jew bilik bos. Dah hampir dalm 10 minit...x da pun yg hidangkan air. Dahaganye mcm bulan pose jew rasa. aku bertiga duk gelak jew.ye la bosan duk pandang memandang. aku pandang mu.mu pandang aku..kan dari mata jatuh ke hati kan. iTulah peribahasa yang selalu aku dengar..maka di sini lah aku mempraktikkan dalam kehidupan harian. Betul tak?....
GamBaran Di Main Enternce MbkT


Tiba dah waktu nak g lunch..g lah kmi ber-4 nie...kat kedai nasi ayam yunam nie..tetiba ada lah pula org tegur2 kite nie...hmmm baru jew msuk LI ari nie x kan dah ada yg minat kot..lam ati gatai aku nie. saje je, x lah nie mber U aku. Finishg Scholl nie, da la mber name izham nie...tue yg duk tegur aku tue. Penah 1 team wat progrm. Try la nasi ayam..same mcm chicken rice..x sedap pun..dah la mahal mmm sdhnye.

bErsAMbUNG....jeng jeng

13.7.2008

Hari nie, En.Jai beri penerangan tentang serba sedikit tentang Rangkain di MBKT ini. Apa yang aku terkejutnye, kat sini pakai aper yang aku pernah alami tahap yang paling teruk r lam hidup. Ntah la tetiba jew aku rasa mcm na demam jew. Aku berhasrat tak nak ulangi lagi kegagalan yang lame. Aku tanamkan tekad nak siapkan jugak sisitem yang bakal aku bangunkan ini. Aku nak wat yng tebmampu. Dengan pengalaman yang ada ini. Aku tak nak la berputus asa, dan aku kena lebih semgt kan. Tapi melihat gaya En.Jai rasa betapa bayak yg perlu aku terokai dan jelajahi. ilmu di dada masih sikit, aku kena usaha lagi kuat. Tapi rasa mcm malas jew. Mmm Banyak lak aku temenung lak. Hmm gitu lah perangai aku. Jap semangat jap tak. Tiba2 HP bunyi...(lagu 50cen lak...)...baik2 kite makan kat cafe je lah ek...ni yus dan kerol ajak g makan. aku n dyb ngn cepatnye bersiap nak g makan. Yelah bosan gak duk lam nie. Semua senyap jew. Aku kan dak baru. Rasa macm takut jew..semua yg aku lakukan menjadi perhatian pekerja2 di bahagian ini. Tapi tak pe. Aku kan sampoi, sampoi la sangt..depan jew..belakag mm takut giler..rasa nak masuk lam poket jew.huhuhu..Begitu la aktiviti aku di sini. Tiap2 hari perkara yang same jew.. Kekadang best jugak.dapat ym ngn dak2 kelas. Hilang gak bosan. Tak lupe lak ngn Games kegemaran aku iaitu Lord Of The Ring, memang best. LAYAN jagn tak layan....seminggu - ke berminggu.....

30.7.2008

Haah...mals nye nak g MBKT nie. hari ni da metg nie. M ala kena msuk metg lak. M bukan suke sgt metg2 nie. tp datuk bandar da mai nie. Bukan senag leh join metg ngn datuk bandar nie. Disaat menantikan kedatangan datuk bandar. Waa siap da pengawl peribdi lak..pastu tue siap ada istiadat lak. Mcm hari istiadat ngn Sultan jew.Waa bangga nyee...Aku nie berangan jew...jadi anak sultan..huhu ye lah leh la enjoy.huhhuhuu..dah ciap metg da makan2..tp x join..segan jew...huhuh mcm ni la..burung enggang tak leh nak terbang ngn burung pipit kan...itu lah perupamaan yang dapat digunakan hari ini.....THE END..