...

SEE ME

Followers

Thursday, December 31, 2015

I got the date

Pkul 6 pagi. Alarm jam bunyi..abg kejutkan aku.....aku dalam keadaan mamai....bangun n tgk jam...dah subuh ni...Ya Allah beratnye badan ni nak bangun.....aku kena kuat hari ni last apoitment aku ngn doktor O&G n Medical...jauh di sudut hari. Harap2 apa jua keputusan yang mereka putuskan aku terima dan semoga baby baik2 saje....

Alhamdulillah, abg talib dapat juga balik bila aku sgt memerlukan dia di samping aku.....utk mendengar planning dari doktor2 aku...abg...dirimu adalah penguat buat aku utk lalui semua ini...hanya dirimu saje yang boleh menyejukkan dikala aku dalam keresahan.....walaupun bukan bicara dari bibirmu...cukuplah sentiasa ada disisiku ini....tatkala aku terasa sgt lemah....bila ku pegang tanganmu yang kehangatan ini...hati aku terasa sgt tenang...anak dalam perot ni seakan memahami....

Bila doktor dah bg tarikh....aku terasa juga berdebar....semoga Allah permudahkan semua urusan aku nanti....perot kejap rase lapar....kejap ok....Rase x menentu...abg tolong aku....beri aku kekuatan ....semoga aku x takut nanti.....( 18.01.2017 ).....itu tarikhnye.....dah x lame...ada 2 minggu lagi....aku akan admit 14 nie....dan ada kena repeat ubat dexsha...2 dos....semoga aku n baby baik2 saje....

Abang......bagi aku kekuatan......
 
Semasa aku kat  D.I.Y    abg dpt panggilan....abg pun keluar dr kereta...abg berbual di luar...abg kate urusan keje....habis berbual ....abg masuk kereta...abg senyum...abg kate abg dah dpt 2 paku....alhamdulillah rezeki anak....congrate abg..semoga terus berjaya dimasa hadapan...syg abg...

***♡Allah Maha Mengetahui♡***

Tuesday, December 29, 2015

Semalam punye story

Sayup2 kedengaran hujan dengan anginnye.....hmmmmm aku kena bangun...dah lewat nak ke pejabat....hmmm sejuk plak aku rase..

Bangun....terus bersiap utk pergi keje...hati rase dup dap dup dap....esok genap aku 31 weeks.....hari khamis last apoitment aku dengan O&G....combine clinic......

Aku sampai ofis, tengok pintu opis belom buka lagi....jd aku org pertama sampai la ni....on lampu n akon opis...on computer....kemas n lap2 sikit meje...biasalah aku ni cepat sgt alah dengan habuk.....antibody aku ni biasalah lemah sikit..heheheh.. kalu x cepat aje selsema.....

Alhamdulillah ....matahari memancar dengan indahnye....harap2 x hujanlah hari ni....sebab dah 2 hari hujan....dalam hati aku memang risau sgt....takut banjir..kebiasaannye kalu air empangan buka...air akan naik kat umah aku...x laratnye nak pindah, bila dah nak sarat2 gini..kalu ada si suami...mungkin aku x takut sgt....hmmmm

***♡tq Allah ...masih beri kami cahaya matahari yang indah♡***

Friday, December 25, 2015

Detik demi detik

Suasana ptg hari jumaat di rumah..hari ni aku bermalas malasan.....menikmati suasana petang di rumah....kebiasaan nye hari2 lain ..waktu mcm gini aku di hospital . Iaitu dengan rutin cuci darah  ..aku tiap2 hari....(berhaemodialisis)....kadang2 teringin jugak nak cuci selang sahari...tapi demi permata dalam rahim ini, aku korbankan apa sahaja.....semoga baby baik2 saje ye ..di dalam tummy ibu k.....

Allah adalah sebaik2 Perancang untuk aku. Dulu....aku pernah merasaai saat begini...tapi diri ku penuh dengan kesedihan.....Allah memberi ujian yang sgt besar utk aku dan suami ....kadang2 x tertanggung rasenye....Allah berikan aku ujian,kerna aku mampu utk hadapinye....bila diingatkan  balik dengan semua yang telah berlaku aku rase aku kuat walaupun......berjuta titisan kesedihan yang aku rasai ......

Tapi itu hanya Pinjaman Allah kepada aku utk meneruskan kehidupan dunia ini.Aku dambakan kehidupan diSana yang kekal abadi....Semoga setiap amalan aku Allah terima...tapi di sudut kecilku....cukup ke amalan ku....betul ke setiap amalan yang telah aku lakukan....Allah terima x....banyak Dosa yang aku lakukan....x terganti rasenye...

Ku usap2 ....perotku dengan penuh doa ....Semoga Allah permudahkan urusan aku dan anak dlm kandunganku ni....semoga Allah memberi kemudahan dalam setiap semua urusan ku nanti....Walaupun abg jauh dariku...tidak pernah aku terasa sedih ...aku Redho....Allah berikan aku ujian....jarak pemisah kami berdua....dalam keadaan kesihatan aku yang tidak baik...disamping kandungan ini....Aku x pernah mengalah...sedih sunyi ...sentiasa aku rase...tapi kasih dan cinta dari Allah utk aku tetap aku nikmati.....oleh keraba kesibukan urusan aku sendiri...menghilangkan semua rase ini...dan aku rase masa berlalu dengan cepat sehinggakan aku belom sempat berbuat apa2......

***♡ALLAH SEBAIK2 PERANCANG♡***

Sunday, December 20, 2015

Abg talib u r my L♡VE

Celik mate....waaa badan rase sakit2...yelah kita berjalan jauh ye seharian semalam....tgk tepi ada insan tersayag....cepat2 cari tangan abg..n aku nak pengang....biasalah memang aku begitu..hehehe

Hari ni rase nak makan lempeng nyoir kat kedai Mok Sik....abg kate ok .... pergi siap cepat2....so makan pagi aku hari ni satel...2 biji lempeng nyoir aku habiskan....lepas tu pg dobi hantar toto. Abg nak satelkan bil tp kedai x nak...siap baru bayar..x pe. Dah satel bab toto...ingatkan nak gunting rambut..tp kedai buka lewat sikit...

Lepas makan aku ke bandar....beli barang sikit...abg belikan berapa helai baju...tq abg...huhu. pusing sane...pusing sini....n ronda2 pantai....aku nak makan taufu fa....hehhehe jumpa lah kat kedai tepi jalan kat kaw. Kamdar tu....dah dpt ...terus aku ngap...hehhe sedapnye....lembut2 je masuk dlm mulut n maniss je rase.....sampai pantai sura hujung uitm aku nampak jambu batu.....hehehe ...abg yah nak ...yah nak...dlm bnyak2 kedai .. tetap aku nak kedai yg depan ngn Post A tu jugak....u turnlah si abg talib...sory.......belum beli dah boleh feel jambu tu sejuk jeeee.....

Sebelum ni, tiap2 hari aku akan beli jambu yg dijual depan sek. Men. Sura .....everyday ..tghhari selepas lunch.....rupanya ada org baru datang....

***♡Tq Allah of the beutifull moment♡ ***

....selepas abg beli...aku terus menghayati makan buah jambu yg di saluti dengan serbuk asam....hmmmmm sedap...sejuk je masuk ke dlm mulut.  Tq abg...

Teringat plak air apple juuice witk kasturi yang minum kat secret resipi semlm....mmmmmmm sedapnye masam2 manis je...sedap...

Otw dah nak balik...abg p jenguk umah kami...yg kami buat sewa....abg kate nanti abg dah pindah boleh la duduk sini...sayang rumah baru beli...dah disewakan...x pe..abg dah balik nanti kita duk same kan....aku apa lagi....mesti cakap nak tanam pokok rambutan n pokok pelam...hehhe abg kate muat ke..hehhe aku senyum aje...aku suka makan buah rambutan n pelam... aku sajest nak tanam pokok ceri..abg kate nanti kotor ruang sebab buah n daun bnyk......x pe hehe x jdilah nak tanam... balik singgah kedai qimily...beli barang utk msk tghri...

Lauk simple aje...dek abg x nak.makan ayam masak merah....abg kate x lalu...aku buat sambal telur...ala sotong x da jual la abg hari ni....kate abg nak makan sotong celup tepung...abg memang suka sotong celup tepong...sori x da rezeki...beli udang sikit..abg nak makan been hoon sup.....masak lah aku...tghri....

Abg makan binhooon aje...ptg baru bg makan nasi....ok siap....

Waaa esok subuh abg dah nak balik KL ....sob sob realy miss u abg nanti.... n esok aku keje dah...habislah masa hujung minggu aku n abg talib sayag.....

Tinggal 4 minggu lagi....for the precious moment....Orang Baru nak datang...Rahmat Allah utk kasih sayang Kami.....

Before tido cakap kat abg...yg aku rase debar2...takut semua ada....harap abg balik akhir bulan ni...sebelum aku deliver....Semoga selamat semuanya....

***♡janji Allah itu Pasti♡***

Saturday, December 19, 2015

Friday with L♡VE...

Alhamdulillah....Allah masih beri peluang untukku bernafas di dunia ini....

Hilang rase keletihan semlm....badanku dah cukup rehat..tgk tepi ada insan terSayang yg masih lagi tido...kesian kat abg mesti penatkan drive kete sorang2 balik dungun utk jumpa isterimu yg kurang sihat ini....sorry abg...andai aku mampu menggantikn diriku ditempatmu..aku rela.....♡♡♡

Selepas selesai mandi...aku bersemgt utk siapkn keje rumah...sebab cuace ok...aku satelkn basuh n sidai kain...buat air panas utk kami..tea o ,milo n kopi o..  serta biskut jagung...huhu

Hari ni jumaat ..memang rutin aku akan masak....tetiba terasa sgt lapar....aku cepat2 buka susu nefro yg aku beli di hospital....aku minum2 last mcm nk muntah...tp aku stop n baring kejap...aku dah risau...aku memang lapar sgt...aduih..aku baring n rehat...lepas 10 minit ok lah...lepas tu aku terus masak nasi...sambil tggu nasi aku baring..tenangkan fikiran.....nak ke kedai memang x lepas la klu mcm ni... nasi aku masak je...terus aku makn ....sambil letak kicap sikit...habis 2 senduk...minum air sikit n sendawa..alhamdulillah....lepas tu aku terus baring n aku tertido.....

Pkul 2....abg kejutkan....abg tnya kenapa yg penat sgt ke....hmmmm aku diam aje...aku bngun n mandi...selesai solat zuhur abg suruh siap pg beli lauk..aku beli lauk yg siap lah...aku x lalu nak makan..beli lauk ke che n ehan j3....aku tgk je....x da selera..

Tiba2 abg aku behenti kat Secret Resipi..abg kate nak belanja aku...hmmm aku ok je ..cuma aku bgtau aki x lalu mak makan..hmmm abg suruh aku pilih menu nk makan apa...aku tengok2...semua aku x lalu nak makan..hmmmm abg kate try spageti....aku pilih spageti thai seafood...dlm hati aku mcm x lalu je...abg aku ambik beef noodle ngn kek with tea....aku order apple kasturi..air je aku lalu minum...yg lain x lalu ..... aku diam aje...rase mcm loyal2 je.  Mcm x sihat je...l3pas makan...abg bawa aku ronda2 tgk pantai...habis pntai teluk lipat.abg bawa ke pantai seberang...tiba aku cakap aku nak g trg...jalan2.....

Abg aku dah sujest dr pg td...cuma aku ja x da mood... tetiba dah nk kul 4...aku rase mcm nak pegi...smlm abg ajak ke kuantan aku x nak...ke mesramall pun aku x nak....aku rase penat.....abg ajak tido hotel semalman....aku je x selesa dlm keadaan sarat gini.aku lagi prefer tido kat umah....atas katil empukku ni......

Tanpa apa2...abg terus drive je K.trg....dlm perjalan kami borak2....abg tanya kenapa...aku x da mood. ..aku pun x tahu kenapa . ...abg aku pun mainkan beberapa lagu seruling....aku layan aje.....sampai k.trg aku minta abg singgah kedai baby area roundabout kat tok pelam....ok juga barang2...banyak katil, car seat n walker  harga pun ok...berpatutan...aku dah jumpa katil baby...elok..jenis kayu.. beroda...n saiz x besar sgt...x makan ruang....car seat pun ok....abg nak beli terus...aku cakap x payah..baby pun belom lahir lagi..panjang cerita lagi....aku cakap tggu semua dah selmat baru abg beli.....x pe....k dont worry...insyallah....semoga selamat semuanya...tinggal 4 minggu lagi.. .

Satel kedai tu.. aku mcm nampak bngunan kuning tu....smlm tgk ada kedai baru buka.....jeng2 jumpa kedai makan CHICKEN COTTAGE.....heheheh jom abg kita try...apa lagi hmmm ...membungkus la kami....coll kak rod..dia pun nak jugak...kak rod n abg mi ada prgram selection utk sukma   .... aku order..ayam goreng 9 ketul...coslow + mashed potato....n chicken grill yg half..abg order..  otw kami terus makan chicken grill...mamamh sedap...nyum2...lain kali boleh makan lagi....

Lepas tu ..kami terus ke pusat belia n sukan kat pasir panjang kot..lupe dah...tempat tu tepi jaln je .....g kat kak rod n abg mi... adam buat muka x da mood.. aku ajak kak rod k Mydin Gong Badak....aku saje je nk jalan2...alhamdulillah...melepak lah kami ke sana....pusing2 ...shoping2....n last aku belanja Chicken  Rise....my fav....sorry abg....abg aku x lalu makan. Kesian dia...sebab aku suka heheh tq....selesai semua...pg hantar kak rod ngn adam kat belia n sukan..  lepas tu...aku n abg terus balik ke dungun.....dlm perjalan balik...aku tido aje...kajut2 kat umah dah.....dlm perjalanan abg pasang cerita Boboy2...sampai umah abg x kejutkan aku..sebab dia kesian kat aku...penat sgt.....sory abg drive sorg....

Sampai umah...aku mandi...solat makan.n terus tido..abg aku letak kepala tido nyenyak...kesian abg..syg abg sgt...kerana melayan kerenah aku..mauch....love u.... ♡♡♡♡

***♡♡TQ ALLAH....♡♡***

Thursday, December 17, 2015

Hati rase berdebar....dubdab dubdab

Pagi ni...ofisku sunyi je. Hari ni ada bachmarking ke pejabat bendahari Shah Alam, puncak alam n dengkil...tahun ini, tak dapatlah join sekali dengan keadaan diriku yang tidak mengizinkan...

Hari ni, sarapan pagi aku bungkus nasi minyak, sedikit kueh....x da geng makan hari ni...x bestnye...dek kerana lapar sagt...aku makan kueh aje la....hmmmm mcm x selera je harini....

Tak sabarnye nak g jalan2 ronda2 with my abg sayag....x sabarnye nak jumpa...rindu sgt.....baby dlm tummy pun boleh rase perasaan ibunye...yang suka sgt nk jumpa si kekasih hati....

Biarlah kami di uji dengan jarak ...tapi itulah pahala yang Allah nak bagi....hehehe itulah Nikmat berKasih Sayang..

***♡Disaat Kami DiUji...Terima Kasih Allah♡***

Wednesday, December 16, 2015

Love pic on peggy

Antara koleksi waktu ibu peggy..hehehe
Lepas ni mesti rindu nak tgk balik pic masa peggy...time ni lah kita di antara yang paling comei....
Perot mebulat....muka n badan pun bulat2 semua hehehe..

*** ♡♡terima kasih Allah krn memberiku peluang merasai nikmat mengandung ini :p ♡♡***

Tido kejap je

Sunyinye di pagi hari.....bila dlm tummy ada sesuatu tengah bergerak2. Tgh main kot ke ngah buat apa ni..hehehe gelak sorang2...
Terasa lapar sikit2 ni...dah minum air sikit. . Tak apa..bgun pagi nanti kita g makan ye baby...ibu nak rehat lagi...sebelum bermulanya keje kita hari ni...
Ayah bgtau nak balik jumpa ibu n baby...doakan semoga ayah selamat sampai... .amin

*** tinggal beberapa minggu je lagi.... semoga Allah permudahkan semua urusan ibu nanti k. Amin ♡♡♡ ***