...

SEE ME

Followers

Thursday, January 7, 2016

Allah Maha Kuasa... 07.01.2016

7.1.16 tepat 8.11 a.m di lebouroom bilik 6....aku selamat melahirkan baby boy. Walaupun belum sampai waktunye...Allah sebaik2 perancang...

Allah memudahkan semuanya urusanku...seperti yang ku titipkan dalam doaku semasa mengandungkan mu anakku syg.....walaupun genap 32 minggu ibu mengandungkan mu...belom puas rase.menjagamu ..mengusapmu di dlm perut ibu dan membawamu kemana saje ibu pergi....sentiasa bersama ibu..pembawa semngat ibu utk mejalani kehidupan ibu sendiri dikala ayahmu jauh dari ibu ..dan mencari rezeki utk kita berdua ye syg anak ibu....

1.94 kg....Alhamdulillah...hmpir 2 kg...x pe nanti baby ibu cepat2 membesar dgn sihat ye syg...walaupun ibu dan ayah x dpt nak menjaga baby dek kerana baby prem.perlu jagaan rapi di NICU. Ibu doakan baby sentiasa bersemangat mcm ibu...

Dalam pkul 5 ptg...pertama kali kita bertemu ye syg...inilah rupanya seorg anak yg aku kandungan....inilah zuriat ibu dan ayah.....aku seakan tidak percaya. Anak ini lahir dari rahimku...Ya Allah....Aku bersyukur kepadaMu atas kurniaan yng sgt besar utk aku dan suamiku....dimana Kau pernah menguji kasih syg kami berdua dulu 2012....

Ibu dan ayah melihat syg tengah tido.. melihat setiap inci anak ibu ayah.jari2 tangan kaki....keseluruhan badan anak ibu ayah...walaupun anak ibu ayah kecik sikit drpd anak2 biasa.tapi anak ibu sihat saje....comei...pakai pampers je..walaupun penuh dengan wayar2...nadi ..oksigen..wayar air...dan mcm2...tp baby ok sahaje....wajah anak ibu ayah je belom dapat lihat dgn jelas...sebab anak ibu pakai oksigen...tertutup sikit....kaki ngn tangan yg comei...

Pertama kali ibu menyentuh baby...Ya Allah lembutnye kulit anak ibu ini...x sbar sgt ibu nak memeluk anak ibu...nak mencium...semoga Anak ibu cepat membesar ye syg...

Bungkusan pertama pampers ibu kirim ke anak ibu.maaf ibu x dpt menukarkan pampers anak ibu....baju2 yg ibu beli ada di wad ibu...walaupun belom sampai waktu anak ibu nak pakai. Ibu ayah dah sediakn yg sebaiknye...utk anak ayah ibu tersyg..

Kesian kat ayah, apabila ibu khabarkan berita ibu selamat melahirkan syg..ayah x percaya....walaupun di saat ibu melahirkan syg adalah satu keajaiban...itulah " RAHSIA ALLAH UTK KITA "....

Anak ayah ibu.....x sabarnye nak jumpa lagi....

***♡Allah Maha Mencipta♡***

1 comment:

Farizal shah addirani said...

Alhamdulillah...selamat melahirkan Baby. Walaupun adik tak berapa sihat. Moga Allah berikan kekuatan buat adik dan husband. Tetiba tergerak nak buka blog. Dan search dekat blog ada berita yang sangat mengejutkan. Apa2 pun moga Baby sihat. InsyaAllah jika ada rezeki abang ziarah adik dekat Kemaman. Jika adik nak applykan Takaful untuk anak adik...jangan lupa contect abang k. Jaga diri dan kirim salam suami.