...

SEE ME

Followers

Monday, November 22, 2010

*~~naSi Sup...saRapanKue~~*


Salam pagii ...bt diri kue sndiri...hehehhe
.....aku seperti biasa bangun pagi...bersiap diri tuk ke kerja......
ku jengok kat bilik che ada dop my new baby born hehhehe (my cuttiesss)
biasalah nk pastikan Kiekie nie sihat....dr jauh dpt dgor doh bunyi kiekie dop mengiauuu tue..
nie la sebabnye ........
laporr la tue..Putih dan Tom ntah pg mane pagi2 nie....Tom mengayat la keje nye..bile lapor balik la tue....Putih duk bersiap bersihkn dri jek la..ye lah mjaga penampilanye....







Enjin motor dari td masih berbunyi ...aku minta adik panaskan nti x da lah aku nak menunggu...kot la terlewat masuk opiss plak.....hehehe...my Prince ada jek kat luar...aku masih x berani lagi nak bawkkk....jd aku masih membonceng motorr adik aku tueee...hhehe si Biru yg menawan tue....My pRince dah nak masuk 4 bulan aku dah.....kesian jgk aku tegokk...aku dpt tgk jek..bawak compem aku x brani lg...penah gak aku memandu balik keje..tp hnya utk beberape kilomtr jek lerrr....tgk la nanti...Insyallah akan ku bawa kemana sahaja ...huhuhu
.......alhamdulillah jalan hari nie msih dop byok kete...ye lah...ramai lagi x masuk keje plus doh masuk cuti sekolohkan...heheh...aku bawa motor pun x dop la sibuk sgt....tup2 aku dop berangan atas motor...aleh2 dah smpai tmpat keje...jap je.....kat parking pun lengang jek....kete geusss jek yg baykkk.....tmpat paking aku ....sntiasa kosong..ye lah ramai pakai kete....hari nie aku x dpt nak tongkat stnd motorr...nape ntah...mgkin aku letak box kat belakang jd payoh la plooookkk...gerammnye....mase aku ngah susoh payoh nok tongkat stand da la pule...org memandang kuu...isssshhh malu la plak...jd aku x da lah nak meneruskan niat kue nie....

aku bt slamber jek la....trus aku rantaikn tayar motor aku nie....kebetulan kak Wawa ada lah paggir aku...x dgr palkkk apa yg kak wawa bgtau tue....aku pun pg dekat...rupenye kak wawa ajak aku pg tazkirah pg nie...x pe lah jd aku masuk opis dulu nak letak bag....perut plak sakit ...aku pegi menunaikan hajat ....sempat jugak aku sembang dgn akak yg menyapu opis aku nie....mrk nie selalu peramah..tp ada jgk sesetengh tue..payah jgk nak hadiahkan senyuman kan...x da penghinaan dalam pekerjaan klu kite kerja dengan ikhlasss dan jujurr.....kan kan...cepat aku ambek buku n pen ye lah..x kan nak g degn berlenggang jekkk....alhamdulillah ramai jgk teman2 kue yg dtg...dulu pernah aku pg..terlalu sedikit yg menghadiri tazkirah pagiii...aku x tau la ...pg utk tmbahkan masa jam latihan ke atau ape....yg pntg krn Allah Ta'ala....itu niat ku selalu....heheh..tp jam latihan aku pun x byk nie..x kesah la...cukup alhamdulillah...x cukup inalillah.....tazkirah hari nie pasaiii komunikasi dlm berumah tangga...

banyak jgk yg aku dapt hari nie...dpt plok ustaz yg lucu...tiap isi tazkirah di selitkan dengan contoh yg jelas....ye lah perbuatan sehrian kite nie..kekadang kite x sedar...yang penting kiite kena ada munasabah antara kite dan pasangan...walaupun aku blm berkahwin bgus jgk sebagai pendedahan aku kelak...."kalu kite nak org hormati kite...jg kite kena belajar menghormati org kan.....",,,,,berikan masa utk kite dn pasangan meluahkan rasa hati....mgkin itu dapt memperbaiki diri demi kebahgian keluarga insyallah...sebab kelemahan yang kite x sedar...ada yg menyakitkn hari....taht is d best solution..kan akn...kan kan....
yang paling aku teersentuh hati dengan tazkirah ustazz tue kan...."seandainya kite mampu memberikan senyuman pada suami kite,dimana dapt mengurangkan atau menghilangkan kepernatan suami apabila balik kerja.....Insyallah syurga tempatnya...aminn ".....ingt tau kawan2 ....mudahkan....h3...





................................jOm SaRapan.....................................
Niat di hati nak perkenakan roti canai telur sama dengan teh tarik.....
tp sedehhnyeeee...kedaiii tutp....aku dan kawan aku dayah...terpakselahh mencari kedai lainnn....aduih kedai mane lah plak aku nak pergi nieee....hmmm...jd jalan ikut pantaii....kebanyakkan kedai di sini x da jual utk makanan pagi...perot aku dah kruk krukkk tahap lapor giler sampai sakitt plk......akhirnye kedai nasi supp jek la yg buke....maka..........


bersarapan lah kami di sana sambil makan nasi sup tulag.....aku x makan telur masin...plus belacan..pedasss nye....sambil kami menghirup sup yg tgh panas nie....berpeluh2 pipi kami...hehhe..teh tarikkkk ku minum....selesaiii makan ...kaki mcm payah dah bagun niee....ye lah dah kenyang........past bayorr....kami balaik opissss...Ya Allah.......kenapa lah aku malassss nie.....okeyyy la......malas dah nak mengarang nie...k lain kali kite bercerita lagi ...

1 comment:

mizahamizah said...

areda! hehhehe lambat nak loading blog awk byk sgt glitters! hehehhe
terliuh lar tgok nasi suppp. waaaa bile nok blanje?? heheh
eyh, nie blog sy, da tukar link. heheh
http://mizahamizah.blogspot.com/